Euro 37,07
Dolar 34,18
Gram Altın 2.979

Mayıs Ayında Konut Satışları Yıllık %2,4 Azalış Gösterdi!

Mayıs Ayında Konut Satışlarında Düşüş Sürüyor...

Sube-Gasto-En-Construccion-En-Eu-Durante-Octubre

Mayıs ayında Türkiye genelinde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre %2,4 azalarak 110 bin 588 adet olarak kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, en fazla konut satışının gerçekleştiği iller sırasıyla 18 bin 814 ile İstanbul, 9 bin 861 ile Ankara ve 6 bin 306 ile Antalya oldu. En az konut satışının gerçekleştiği iller ise sırasıyla 37 ile Bayburt, 46 ile Ardahan ve 60 ile Hakkari olarak belirlendi.

Birinci El Konut Satışları:

Mayıs ayında birinci el konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre %3,3 artarak 35 bin 558’e ulaştı. Toplam konut satışları içinde birinci el konut satışlarının payı %32,2 olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde ise birinci el konut satışları %1,8 artışla 147 bin 899 oldu.

İkinci El Konut Satışları:

Mayıs ayında ikinci el konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre %4,9 azalarak 75 bin 30 olarak kaydedildi. Toplam konut satışları içinde ikinci el konut satışlarının payı %67,8 oldu. Ocak-Mayıs döneminde ise ikinci el konut satışları %5,6 azalarak 317 bin 862 olarak gerçekleşti

İnceleme ve Yorum:

İlk el konut satışlarındaki hafif artış, konut piyasasının dengeli bir seyir izlediğini göstermektedir. Piyasada belirli bir doygunluk seviyesine işaret eden ise ikinci el konut satışlarındaki düşüştür. Toplam konut satışlarındaki %2,4'lük genel azalış ise sektördeki büyüme potansiyelinin sürdürülebilir olduğunu göstermektedir.

KAYNAK:PARAAJANSI

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
dqwdqwdqw
<