Euro 37,00
Dolar 34,22
Gram Altın 3.025

ABD'de mal ticareti açığı 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı

ABD'de mal ticareti açığı, eylülde aylık bazda yüzde 5,7 artışla 92,2 milyar dolara çıkarak 3 ayın en yüksek seviyesini kaydetti.

Abdde-Mal-Ticareti-Acigi-3-Ayin-En-Yuksek Eviyesine-Cikti 593A8A3

WASHINGTON (AA) - ABD Ticaret Bakanlığı, eylül ayına ait mal ticareti dengesi, toptan eşya ve perakende stoklarına ilişkin verileri açıkladı.

Buna göre, öncü dış ticaret açığı olarak adlandırılan mal ticareti açığı, eylülde bir önceki aya kıyasla yüzde 5,7 artarak 92,2 milyar dolara yükseldi.

Art arda 5 ay gösterdiği daralmanın ardından artış kaydederek 3 ayın en yüksek seviyesine çıkan mal ticaret açığı, ağustosta 87,3 milyar dolar olmuştu.

Mal ihracatı eylülde yüzde 1,5 azalışla 177,6 milyar dolara gerilerken, mal ithalatı yüzde 0,8 artarak 269,8 milyar dolara çıktı.

Eylülde aylık bazda toptan eşya stokları yüzde 0,8 ve perakende stokları yüzde 0,4 arttı.


Muhabir: Dilara Zengin Okay

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
dqwdqwdqw
<