Euro 37,00
Dolar 34,22
Gram Altın 3.022

İsviçre Merkez Bankası yılın dokuz ayında 142,4 milyar dolar ile rekor zarar açıkladı

İsviçre Merkez Bankası (SNB), döviz piyasalarında yüksek dalgalanmaların etkisiyle yılın dokuz ayında 142,4 milyar İsviçre frangı (142,4 milyar dolar) zarar açıkladı.

Isvicre-Merkez-Bankasi-Yilin-Dokuz-Ayinda-1424-Milyar-Dolar-Ile-Rekor-Zarar-Acikladi A82Ad27

BERLIN (AA) - SNB tarafından yapılan açıklamada, altın, döviz ve sermaye piyasalarında yüksek dalgalanmalarının etkisiyle bankanın Ocak-Eylül döneminde 142,4 milyar İsviçre frangı zarar ettiği belirtildi.

Söz konusu zararın, SNB'nin 115 yıllık tarihindeki en büyük zarar olması dikkati çekti.

Son zamanlarda enflasyonla mücadele için faiz oranlarını yükselten SNB'nin toplam zararı, satın aldığı tahvil ve hisse senetlerinin değer kaybetmesiyle 9 ayda 141 milyar İsviçre frangı, altın pozisyondan 1,1 milyar İsviçre frangı ve döviz pozisyonlarındaki zararlardan kaynaklandı.

Uzmanlar, devam eden büyük kayıpların, 2021 sonunda 204 milyar İsviçre frangı olan SNB'nin özkaynaklarını eritebileceğini ifade etti.


Muhabir: Bahattin Gönültaş

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
dqwdqwdqw
<