Euro 37,01
Dolar 34,22
Gram Altın 3.017

New York Fed imalat endeksi, ekimde beklenenden fazla düştü

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi imalat endeksi, ekimde eksi 9,1 değerine gerileyerek sektörde piyasa beklentilerinin üzerinde daralma olduğuna işaret etti.

New-York-Fed-Imalat-Endeksi-Ekimde-Beklenenden-Fazla-Dustu A436277

WASHINGTON (AA) - New York Fed'in ekim ayına ilişkin imalat endeksi raporu yayımlandı.

New York'ta imalat sektöründe faaliyet gösteren firmalarla yapılan anket sonucu hazırlanan rapora göre, imalat endeksi ekimde 7,6 puan azalarak eksi 9,1 değerine indi.

Bu dönemde beklentilerin üzerinde düşüş kaydeden ve imalat sektöründeki daralmanın devam ettiğine işaret eden verinin, eksi 4 değerini alması öngörülüyordu. Endeks, eylül ayında eksi 1,5 değerinde gerçekleşmişti.

Yeni sipariş endeksi ekimde değişim göstermeyerek 3,7 değerinde seyrederken, sevkiyat endeksi 19,9 puan azalışla eksi 0,3 değerine geriledi.

Gelecek 6 aylık görünüme ilişkin iyimserlik de 10,7'den 2,4'e düştü.

Üretim sektöründeki görünüme ilişkin bilgi veren imalat endeksinin sıfırın üzerinde değer alması sektörde büyüme, sıfırın altında değer alması ise daralma olduğuna işaret ediyor.


Muhabir: Dilara Zengin Okay

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
dqwdqwdqw
<