Euro 37,21
Dolar 34,28
Gram Altın 2.979

"Haziran Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı: Ekonomide Yeni Gelişmeler!"

Dolar-Yine-Zirvede-Uzmanekonomi

Haziran Ayı Tüketici Fiyat Endeksi Verileri Açıklandı:

Aylık artış yüzde 1,64, yıllık enflasyon ise yüzde 71,60 olarak kaydedildi.

Haziran ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıkladı.

TÜFE'deki değişim, 2024 yılı Haziran ayında şu şekilde gerçekleşti: bir önceki aya göre yüzde 1,64, geçen yılın Aralık ayına göre yüzde 24,73, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,60 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 65,07.

Bir önceki yılın aynı ayına kıyasla, en düşük artış yüzde 47,84 oranıyla giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti. Öte yandan, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış oranı yüzde 107,11 ile eğitim grubunda gözlemlendi, bu da eğitim harcamalarının diğer gruplara göre çok daha fazla arttığını gösteriyor.

2024 yılı Haziran ayında ana harcama grupları itibarıyla, bir önceki aya göre en fazla düşüş gösteren grup yüzde -0,58 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, aynı dönemde en yüksek artış yüzde 3,79 ile konut grubunda kaydedildi.

2024 yılı Haziran ayı itibarıyla endekste kapsanan 143 temel başlıktan 35'inin endeksinde düşüş, 5'inin endeksinde değişiklik olmazken, 103'ünün endeksinde artış kaydedildi.

Özel Kapsamlı TÜFE Göstergesi (B) Açıklandı: Yıllık Yüzde 70,40, Aylık Yüzde 1,90 Artış

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
dqwdqwdqw
<